Pamiętacie taki sposób na hodowle kiełków w słoiku? Nigdy mi nie wychodziły. Kiełki, a właściwie już nasiona namiętnie gniły za każdym razem, kiedy próbowałam tego sposobu. Swego czasu miałam też kiełkownicę. Taką okrągłą z 3 podstawkami. Z nią było podobnie, kiełki albo gniły, albo robiło ich się za dużo. [...]
czw, Lut 14, 2019
Source: http://wegannerd.blogspot.com
Caponata to pochodzący z Sycylii słodko – kwaśny gulaszyk z bakłażanów. Uchodzi za jedno z najstarszych dań wyspy oraz z całą pewnością za jedno z najbardziej charakterystycznych, które w wyjątkowo smaczny sposób opowiada o historii Sycylii. W zależności od tego, czy przygotowywało się ją w mieście czy na wsi, na [...]
pon, Lut 11, 2019
Source: http://www.jadlonomia.com